Hjem/Artikler/Levetid membran

Levetid membran

levetid-membran

Levetid på membran er avhengig av flere ulike faktorer, så det finnes ingen standard fasit for hvor lenge membranen holder.

Membranen på badet kan gjerne holde tett opptil 40 år dersom det er brukt gode produkter, og jobben er helt riktig utført. Derfor er det ikke nødvendigvis sånn at hele badet må renoveres dersom det har oppstått et lokalt fuktproblem.

Hvor mange år membranen på badet holder er avhengige av en rekke ulike faktorer, som blant annet:

  • Hva slags membran som er brukt
  • Hvordan jobben er utført
  • Hva membranen er dekket med
  • Bevegelser i bygningen

Smører du inn en plate med påstrykningsmembran og setter den i boden, vil du etter noen få år se at membranen har begynt å smuldre opp og er helt utørket. Dette skjer fordi de fleste membraner inneholder polymer som trøtner over tid.

Det betyr allikevel ikke at det samme har skjedd med membranen inne i veggen din. Der ligger membranen vanligvis mellom to lag, for eksempel gips og fliser, som gjør at det ikke tilkommer oksygen som kan trøtne polymeren. På et eller annet tidspunkt vil membranen bli for gammel, men det tar vesentlig lengre tid så lenge den ligger i et tilnærmet lufttett sjikt.

Da er det høyere sannsynlighet for at membranen først trøtner på steder hvor det ikke er like lufttett, som rundt rørgjennomføringer, ved sluken og på toalettet.

Punktutbedring av membran

Sluken er et godt eksempel på et veldig utsatt sted. Her ligger ofte membranen eksponert for både luft og vann som bidrar til å slite den ut. Det betyr at membranen sannsynligvis vil ryke her, lenge før den er utslitt på resten av badet.

Utbedring av membranen ved sluken kan ofte gjøres uten å måtte pigge opp hele badet eller komme borti varmekablene. Det betyr at du ikke nødvendigvis trenger å renovere hele rommet, selv om det har oppstått fukt. Det kan være veldig mange penger å spare på utføre en slik partiell utbedring, så det kan være lurt å sjekke muligheten for dette, før du starter en full renovering.

Vi sjekker membranen

Har du et fuktproblem på badet kan du kontakte oss for en vurdering av hva slags reparasjon som trengs. Dersom vi kan utføre en lokal utbedring av membranen vil dette normalt koste en brøkdel av prisen kontra full renovering. 

M-TETT er godkjent våtromsbedrift og alle våre teknikere innehar fagbrev og oppdatert våtroms sertifikat.

Inviter oss på en befaring eller spør om et uforpliktende pristilbud, dersom du oppdager fukt på badet. Vi gjør lokale utbedringer som forlengerlevetiden på membranen.