Hjem/Tjenester/Partiell utbedring på flislagte våtrom testet av Sintef

Partiell utbedring på flislagte våtrom testet av Sintef

Partiell utbedring på våtrom

Har du en skade på badet? Kanskje har du blitt fortalt at badet må rives og bygges opp på nytt? Med partiell utbedring spares det mye tid og penger. Løsningene vi bruker er nøye testet og verifisert av Sintef.

Når man velger å gå for en partiell utbedring, er det viktig å velge en leverandør som bruker en garantert vanntett løsning. M-TETT var en av de medvirkende bedriftene da Sintef Byggforsk testet partiell utbedring med påstrykningsmembran på våtromsgulv med svært gode resultater.

NØYE TESTET OG HELT VANNTETT

Forsøket ble gjennomført på SINTEFs våtromslaboratorium. Flere reparasjonsmetoder, skjøteprinsipper og materialer ble testet under forsøkene:

  • Skjøting med tekstilmembranduk med selvherdende lim, overdekket med påstrykningsmembran
  • Selvklebende butylmansjett overdekket med påstrykningsmembran
  • Påstrykningsmembran med fiberfilt påført i flere omganger

Sintef gjennomførte strenge tester før de konkluderte med at utførelsen var vanntett. Vanntesten som benyttes i slike forsøk skal simulere langvarig bruk, og er i praksis langt tøffere mot materialene enn for et våtrom under normal bruk. Vi kan derfor stole på at resultatene er solide.

FULLGOD MEMBRANLØSNING, LAVERE KOSTNAD

Typiske situasjoner hvor reparasjon av membran er en riktig løsning, er etter inngrep i gulv eller vegger, lekkasje mellom sluk og slukforhøyer, og bytte av sluk, for å nevne noe.

Fremfor å rive og i verste fall erstatte hele badet, vil denne metoden kunne gi flere fordeler:

  • Rask utbedringsprosess
  • Betydelig kostnadsbesparende
  • Badet kan ofte benyttes i sin helhet under utbedringen

KUNNSKAP OG UTFØRELSE ER VIKTIG

Et viktig kriterium for å oppnå et godt resultat, er at håndverkeren som utfører jobben har riktig kunnskap, riktige materialer og arbeider med høy grad av nøyaktighet.

Vi i M-TETT har gode skussmål og lang erfaring med partiell utbedring på våtromsgulv. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål.