Hjem/Artikler/Hull i membran

Hull i membran

Derfor skyldes de fleste vannlekkasjer feil i membranen

Membraner spiller en viktig rolle i våtrom, fordi de hindrer fuktighet fra å trenge inn i bygningsstrukturen. Derfor kan det bli problemer når det oppstår hull i membranen.

Selv om membraner vanligvis er robuste og holdbare, kan det likevel oppstå skader i dem. Hva som forårsaker hullet kan variere, men de vanligste faktorene er slitasje, fysisk skade, dårlig installasjon eller materialfeil.

Derfor oppstår det hull i membranen

Slitasje er en vanlig årsak til hull i membran på våtrom. Konstant bruk av badet, rengjøring og bevegelse kan føre til at membranen slites og svekkes over tid.

En fysisk skade på membranen kan gjerne oppstå ved et utilsiktet slag eller fall, eller ved feilmontering av møbler og inventar. Dårlig installasjon kan også føre til at membranen får svake områder som kan sprekke eller gi etter over tid.

I noen tilfeller kan også materialfeil oppstå, for eksempel hvis membranen har en produksjonsfeil, men dette er sjeldent.

Hull i membran kan føre til en rekke problemer hvis de ikke blir reparert. Fuktighet kan trenge inn i bygningsstrukturen og føre til fuktighetsskader, som igjen kan føre til mugg og råte. Dette kan igjen føre til helseproblemer for de som oppholder seg i rommet.

Dersom fukten får lov til å holde på lenge kan det også oppstå mer alvorlige svekkelser av andre viktig bygningselementer. Derfor er det viktig å få reparert skaden så fort som mulig.

Bruk fagfolk

Når du har oppdaget hull i membran, er det viktig å få en fagperson til å undersøke og reparere skaden så snart som mulig. Først og fremst bør man identifisere kilden til problemet og reparere det. Dette kan innebære å reparere en vannlekkasje eller reparere feilen som førte til hull i membranen i utgangspunktet. Deretter bør man fjerne alt av gammel og skadet membran og erstatte det med en ny membran.

M-TETT bruker en egenutviklet metode for reparasjon som er grundig testet og vurdert som en fullverdig reparasjonsløsning av SINTEF Byggforsk.

Hull i membranen betyr ikke nødvendigvis hull i lommeboka

Hull i membranen kan bli en kostbar affære dersom det oppstår følgeskader, eller dersom man skal renovere hele våtrommet. Men det må heldigvis ikke bli så dyrt heller.

Dersom du velger å gå for en reparasjonsløsning med M-TETT, vil vi normalt kunne sette membranen tilbake i tett tilstand, raskt og effektivt. Vår metode krever en helt minimal inngripen og er en langt rimeligere løsning enn renovasjon.

Dersom det har oppstått hull i membranen, eller dersom du mistenker at dette kan ha skjedd, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Hos M-TETT har vi kompetansen og ressursene til å lokalisere feil, -og utføre en trygg og holdbar reparasjon av hull i membran.