Hjem/Artikler/Hvordan sjekker man membranen på badet?

Hvordan sjekker man membranen på badet?

hvordan-sjekke-membran-bad

En tett membran på badet er grunnleggende for å beskytte bygningen mot fuktskader. I denne artikkelen forteller vi hvordan du kan søke etter membranfeil selv.

Har du membran?

Heldigvis legges det vanligvis membran i våtrom. Dessverre hender det likevel at noen forsøker å ta snarveier og dropper membranen. Den enkleste metoden for å sjekke om det ligger membran i det hele tatt, er å åpne risten på sluket.

Membran vil ofte kunne sees under klemring, men det er ikke alle sluk det er mulig å påvise membran fordi det enten er montert en klemring/sprutskjerm som dekker slukmansjetten eller at det er lagt støp eller lim som dekker membran.

Membran kan være sort, grå, grønn, blå osv og den kan være i pvc, asfaltlignende stoff, oversmurt fiberfilt eller en Betyl-mansjett.

Membran kan også i noen tilfeller finnes igjen bak dørlist eller terskel list.

Spor som avslører membranfeil

Et av de mest effektive måleinstrumentene du selv har i hus, er din egen nese. Endring i lukt er første indikator på at du har et fuktproblem. Jordlukt og mugglukt forteller deg at fukt kan ha kommet på avveie og tiltak må iverksettes, men man kan også bli lurt ved at væske med bakterier blir liggende i flislim som kan skape noe lukt. Det finnes metoder for å sanere slike tilfeller.

Jo fortere du tar tak i dette, desto mindre omfattende vil eventuelle skader bli. Dersom det er stor oppblomstring av soppsporer i luften kan dette medføre en viss helsefare for noen, så du bør ta nesen din på alvor.

Øynene dine er også et nyttig verktøy. Ser du sorte prikker, skjolder eller bobler i taket eller på veggene, er dette tegn på et fuktproblem som har eksistert over lengere tid.

Fugemasse som løsner eller sprekker i fliser kan være tegn på setninger i byggets konstruksjon eller bevegelser i underlag, bom i fliser etc. I noen tilfeller kan membran ta skade som følge av dette eller dette er en følge av svak membran som igjen fører til at avrettingsmasse/fiberplater sveller.

Alle disse tegnene må du ta på alvor. Fukt som får lov til å spre seg lenge, kan føre til nedbryting av bærende konstruksjoner i bygget og gjøre skade på boligen din.

Hva gjør du nå?

Dersom du har oppdaget fukt eller membranskader på badet, må disse repareres. Vi i M-TETT har spesialisert oss på akkurat dette, og kan tilby bærekraftige og effektive reparasjoner av membranskader.

Vi reparere skadene lokalt, uten at du behøver å ta opp hele gulv, eller rive vegger.

Typiske oppdrag for oss vil være:

  • Lekkasje mellom sluk og membran eller mellom sluk og slukforhøyer
  • Sprekk i flis i våtsone
  • Løse fliser
  • Lekkasje overgang gulv/vegg
  • Lekkasje i innebygget sisterne
  • Lekkasje ved rørgjennomføringer
  • Reparasjon av membran og flis etter varmekabel rep
  • Reparasjon av membran ved terskel

Vi har over 20 års erfaring, og våre sertifiserte våtromsteknikere er godt skikket til å hjelpe deg med reparasjonen.

Ta kontakt dersom du har spørsmål om reparasjon av membran.

Les også om: forsikring i våtrom