Hjem/Artikler/Forsikring våtrom

Forsikring våtrom

forsikring-vatrom

Hvilke skader forsikringen dekker i våtrom varierer mellom de ulike forsikringsselskapene og de forskjellige forsikringspolisene.

Som en tommelfingerregel sier man at skader som skyldes sprukne vannrør er dekket av forsikringen, mens manglende membran, kondens og lekkasjer i overgang mellom membran og sluk, som oftest ikke dekkes.

Dersom det har oppstått en lekkasje bør du kontakte ditt forsikringsselskap og varsle om skaden. Du bør også forsøke å stoppe tilførselen av vann ved å skru av kranen på inntaket, og forsøke å hindre vannet i å spre seg. Gjør du ingen tiltak for å hindre at vannet forårsaker flere skader, risikerer du at forsikringen kan bli avkortet.

Innboforsikring dekker følgeskader

Dersom du har hatt en lekkasje på badet, er det innboforsikringen som dekker følgeskadene på badet. Dette gjelder ikke alle forsikringsselskap, så man må sjekke hva som gjelder i egne forsikringsvilkår.

Et typisk eksempel på en følgeskade er at parketten i rommet ved siden av badet blir fuktskadet på grunn av lekkasjen.

Selve skaden dekkes normalt ikke, så lenge det er snakk om lekkasjer i membranen. Det blir fort dyrt dersom du ender opp med å renovere hele badet, men vi kan heldigvis hjelpe deg med en lokal utbedring av problemet.

Unngå vannskader

Uansett om lekkasjen skyldes et sprukket rør eller en dårlig overgang i membranen, så kan vi bistå. Dersom det kommer vann fra et sprukket rør i veggen, må vi først lokaliser skaden og ta oss inn til røret, slik at en rørlegger kan tette eller skifte det sprukne røret.

Vi forsøker å gjennomføre reparasjonen uten å skade flisene, men noen ganger må det ofres en flis for at vi skal komme inn til skadestedet. Har du et par ekstra av de originale flisene liggende, kan vi bruke disse som erstatningsfliser. Har du ikke ekstra flis, så finnes det løsninger for dette også. 

Dersom skaden skyldes feil i en membranovergang, kan vi fikse denne tilbake til samme standard som ny, så lenge membranen som ligger der er av god nok kvalitet.

Vi har hatt et samarbeid med Sintef hvor vi har gjort reparasjoner som deretter har blitt testet med ETAG 022. Dette er en omfattende vanntest som brukes til å teste nye membraner som skal inn på markedet.

Disse testene viste at reparasjoner er et fullgodt alternativ til å legge helt ny membran, dersom jobben utføres av fagfolk som er spesielt dedikert til denne oppgaven.

M-TETT hjelper deg med lokal utbedring

Vi har over 20 års erfaring med utbedring av bad og fliser og våre teknikere er våtromssertifiserte og godt skikket til å hjelpe deg med reparasjonen.

Du er velkommen til å kontakte oss helt uforpliktende, dersom du har fått lekkasjer eller skader på badet. – Vi hjelper deg gjerne.