Hjem/Artikler/Fjerne fliser uten å ødelegge membran

Fjerne fliser uten å ødelegge membran

fjerne fliser uten å ødelegge membran

Av og til må fliser skiftes ut, men hvordan fjerner man fliser uten å ødelegge membranen?

Det kan være flere grunner til at du vil ta opp en flis. Den kan være sprukket, ha fått en flekk som ikke går bort, eller andre ting. Det er i utgangspunktet ikke så vanskelig å fjerne en flis, men når dette skal gjøres i et våtrom blir det litt verre.

Det kan nemlig være vrient å få flisen opp, uten å ødelegge membranen.

Høy risiko

Det er ganske høy risiko knyttet til å gjøre denne jobben selv, fordi selv den minste punktering av membranen, kan føre til store fuktrelaterte skader. Ofte vil skaden utvikle seg over tid, slik at man ikke oppdager problemet før etter et par år.

Dersom flisene ligger på svake underlag som gips og andre organiske underlag bidrar dette til å gjøre jobben spesielt vanskelig. Det blir nærmest umulig å ikke punktere membranen, hvis man ikke har egnet redskap.  

Dersom du ikke er fagkyndig, anbefaler vi rett og slett ikke å begi deg ut på denne typen arbeid selv. Da bør du heller kontakte M-TETT, som bruker en grundig testet løsning, for å skifte ut fliser og sørge for at membranen er tett.

Testet hos SINTEF

Etter vi har løsnet flisene du ønsker å skifte ut, bruker vi en egenutviklet metode for å reparere membranen, før vi legger erstatningsflisene på plass. På den måten slipper du bekymringen for at membranen har tatt skade under fjerningen av flisen.

Metoden vi bruker har vært under grundig testing hos SINTEF. I deres laboratoria er det utført strenge tester av løsningene, før det ble konkludert at utbedringsmetoden kan anbefales, dersom den utføres av kvalifiserte håndverkere.

Våre våtromsteknikere har erfaring og kompetanse som behøves for å sikre et skikkelig resultat.

Les også om: Anders som fikk boligovertakelsen reddet av fagfolk

Reparasjon er smart

Når du får reparasjoner som dette utført av fagfolk, er det faktisk en veldig smart løsning, av tre grunner:

  1. Reparasjon er langt billigere enn rehabilitering
  2. Metoden vår gjør at vi kan utføre reparasjonen svært raskt. Dermed slipper du å være uten bad over lengre tid, slik du må ved en renovering.
  3. Reparasjon er langt mindre belastende på miljøet, enn en renovering. Inngrepet er lite og har et svært lavt miljøavtrykk.

Sist, men ikke minst får du byttet de skadede flisene, uten at du behøver å bekymre deg for om membranen holder eller ikke. Når vi har utført oppdraget er membranen tett – dersom membran i utgangspunktet er av god kvalitet.

Har du behov for å skifte ut noen fliser i et våtrom, så spør oss om råd. Vi hjelper deg gjerne.