Hjem/Artikler/Hva er riktig pris på å legge membran på badet?

Hva er riktig pris på å legge membran på badet?

rimelig bad med ny membran

Det er langt viktigere å tenke på kvalitet fremfor pris, fordi høy kvalitet kan gi lavere membran-kostnader i fremtiden.

Membran er noe de fleste egentlig aldri ser noe til. Man bruker mye tid på å velge riktige fliser og innredninger, men membranen blir bare som en usynlig nødvendighet. Derfor er det også lett å bli veldig opptatt av hva det koster.

Kanskje noen enda i vår tid tenker at det billigste bare er å droppe membran fullstendig, men dette blir den absolutt dyreste løsningen. Når fukt kommer til, og ødelegger underliggende materialer som membranen er ment å beskytte, løper kostandene fort.

I en totalrenovering av badet utgjør membranen vanligvis bare en liten del av kostnadsbildet, og en god membran kan derfor spare deg for mye penger.

Penger brukt på kvalitet

En god membran som lagt av fagfolk, kan holde godt i veldig mange år. Dette vil medføre følgende fordeler:

  1. For det første vil en skikkelig membran holde badet tett lenge. Da kan du bruke badet trygt og du slipper å få uventede og plutselige kostander som skyldes fuktskader.
  2. Om membran er av god kvalitet, vil sannsynligheten for at den kan repareres lokalt være mye større. Det kan være mange ting som gjør at det er behov for å åpne i en membran eller reparere membran:

  • Setninger i bygget
  • Fysisk skade påført med gjenstand
  • Lekkasje fra en annen kilde som har ført til fuktighet i gulv eller vegg
  • Angrep fra skadedyr
  • Skadet flis
  • Skadet sluk
  • Lekkasje fra sisterne

Uansett hva årsaken er, har vi i M-TETT spesialisert oss på nettopp denne typen reparasjoner.

Rimelig og bra

En reparasjon er vesentlig rimeligere enn å legge helt ny membran. Det er dermed ikke sagt at løsningen er dårlig.

Metodene vi bruker for å reparere og sikre at membranen er tett, har vært under grundig testing hos SINTEF. I deres laboratoria er det utført strenge tester av løsningene, før de konkluderte med at utbedringsmetoden kan anbefales om den utføres av kvalifiserte håndverkere.

Vanntesten som benyttes i slike forsøk skal simulere langvarig bruk, og er i praksis langt tøffere mot materialene, enn det et våtrom blir utsatt for under normal bruk.

Vi kan derfor konkludere med følgende:

Skal du legge helt ny membran, så sørg for at jobben gjøres skikkelig av kvalifiserte fagfolk. Dersom du allerede har en membran som har gått i stykker, bør du heller kontakte oss for å se om det er mulig å reparere skaden, fremfor å renovere hele rommet.

På den måten kan du spare penger og sikre verdiene dine, på en svært bærekraftig måte.