Hjem/Artikler/Bytte sluk i betonggulv

Bytte sluk i betonggulv

sluk i betonggulv

Skal du bytte sluk i betonggulv, er det viktig at jobben gjennomføres i henhold til byggetekniske forskrifter.

Hvis ikke overgangen mellom sluk og membran er tett, kan det dannes både fuktskader og soppskader på badet, i tillegg til lekkasjer mellom etasjer og tilstøtende rom. Membranen rundt sluket kan repareres, men det er viktig at den som utfører arbeidet har riktig kompetanse.

Bytte av sluk

Det første trinnet i å bytte sluket er å fjerne det gamle sluket. Deretter må man undersøke membranen rundt sluket for å se om den er intakt eller skadet. Hvis membranen er skadet, må den repareres eller byttes ut før det nye sluket kan installeres.

Det er viktig å bruke kvalifiserte fagfolk for å bytte sluket i betonggulv, slik at jobben utføres skikkelig. Hos M-TETT har vi erfarne fagfolk som både har kompetansen og utstyret til å sikre en tett løsning raskt og effektivt.

Når du velger å reparere membranskader i stedet for å renovere hele våtrommet, sparer du ikke bare penger, men gjør også noe positivt for miljøet.

Miljøgevinsten

Det er lett å tenke at den eneste metoden for å fikse et lekkende bad er å renovere det. Det mange ikke vet er at det faktisk er langt mer miljøvennlig å gjennomføre en reparasjon.

Når man renoverer et bad, blir ofte hele badet revet ned og kastet. Dette fører til at det produseres mye avfall som må transporteres og håndteres, noe som gir høy belastning på miljøet. Når man reparerer, bruker man langt færre materialer, og hele prosessen blir minimal.

Du får altså tilbake et velfungerende bad raskere og med lavere miljøbelastning enn ved renovering. I tillegg er dette også en rimeligere løsning.

I tillegg er dette også en rimeligere løsning.

Den økonomiske gevinsten

Bad og andre våtrom er de mest kostnadskrevende rommene i huset å renovere. Dette er rom med høy belastning som krever spesielle materialer og utføringer for å fungere som de skal.

Derfor kan det være veldig mye å spare på å reparere, fremfor å renovere. For et eksempel kan du lese om Liv Nærland Høie som sparte mye på å kontakte M-TETT.

Spør M-TETT

Dersom det har oppstått lekkasjer rundt sluket, eller om du bare mistenker at det kan ha gjort det, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt og spørre oss om råd og hjelp.

Vi har lang erfaring og høy kompetanse på membranreparasjoner, og vi hjelper deg gjerne, uansett hvor i landet du bor.