Hjem/Artikler/Et stort problem som fikk en enkel løsning

Et stort problem som fikk en enkel løsning

stort hull gjennom fliser og membran

Da vannet dryppet ned i kjelleranlegget til sameiet i Ragbakken 6 i Harfsfjord, var gode råd dyre. Løsningen viste seg imidlertid å være langt rimeligere enn først fryktet.

Etter intens leting klarte håndverkere å identifisere hvor vannet kom fra. I veggen bak dusjen til Liv Nærland Høie, fant de en skjøtemuffe som manglet innfesting, slik at den hadde sklidd ut av posisjon. Dermed rant vannet ned langs en sjakt inne i veggen.

For at rørleggeren skulle komme til å reparere skaden, måtte det lages et hull i veggen, tvers gjennom både fliser og membran.

– De måtte lage hull på 1×1 meter. Her var det både hvite veggfliser og en dekor med krystallfliser i mosaikk. Jeg spurte Ole fra M-TETT om ikke han kunne prøve å redde krystallflisene, forteller Liv.

Liv er ikke bare beboer i leiligheten som hadde fått lekkasje, hun sitter også i styret til sameiet Ragbakken, som består av 108 boenheter.

– Vi ble forespeilet av noen håndverkere at badet måtte totalrenoveres for ca. 200.000, – men rørlegger Sunde anbefalte at vi brukte M-TETT til å reparere membran og fliser, så det ble langt rimeligere enn vi først fryktet, sier Liv.

Rørlegger Sunde, er håndverkeren som på vegne av Fremtind forsikring reparerte rørskaden og stoppet lekkasjen.

Usikre på om reparasjon var mulig

Selv om styret hadde snakket om at en lokal utbedring av membran og fliser var mulig, var de veldig usikre på om membranen ville bli like god, og om flisene ville se like bra ut etter reparasjonen. De grudde seg også fælt til den store utgiften en mulig totalrenovering ville innebære.

– Vi kjente ikke til M-TETT og trodde ikke at en reparasjon kunne bli bra nok, men siden rørleggeren var spesialist på forsikringssaker, var det anbefalingen fra ham som gjorde at vi valgte M-TETTs løsning. Det angrer vi ikke på, forteller Liv.

M-TETT bruker en metodikk for reparasjon av membran, som er grundig testet og godkjent av Sintef Byggforsk. Det betyr at reparasjonen blir minst like holdbar og tett som den originale membranen. Men i tillegg til membranen, måtte jo også fliser og dekorfliser tilbake på veggen. Hvordan kunne det bli like fint som før? M-TETT’s mann på stedet visste råd.

Litt detektivarbeid gjorde susen

Styret i sameiet hadde en FDV-perm med informasjon om flisene som var brukt på veggene. Derfor kunne Ole fra M-TETT etter litt detektivarbeid, erstatte de hvite veggflisene med nye fliser, som var tilnærmet identiske med de gamle.

Men hvordan gikk det så med dekorflisene som Liv var så glad i?

– Ole reddet dekorflisene! og han brukte til og med litt av helgen for å bli ferdig når jeg var bortreist. Da jeg kom hjem kunne jeg ikke se at det noen gang hadde vært en skade der, sier Liv entusiastisk.

Så det betyr at du var fornøyd med gjennomføringen og prosessen?

– Ole var Pålitelig, punktlig, og fleksibel. I stedet for å flytte ut i tre uker som jeg måtte har gjort ved en totalrenovering, var jobben gjort på 2,5 dager. Det eneste som ikke kunne brukes på badet disse dagene var selve dusjen.

Ole Nilsen er våtromsteknikeren som hjalp Liv med badet.

Sparer tid, penger og miljøet

En reparasjon er vesentlig rimeligere og raskere enn en totalrenovering, og gir langt mindre belastning på miljøet.

– Det er litt som å gå til tannlegen. Man trenger jo ikke å trekke alle tennene bare fordi man har hull i en av dem. Da reparerer man i stedet, sier Liv med et smil.

Helt til slutt, har du noen tilbakemeldinger til oss, eller er det noe du synes vi i M-TETT kunne gjort bedre?

– Ikke bedre kanskje, men vi visste jo først ikke om dere. Alle styrer i alle borettslag burde kjenne til M-TETT og tjenesten dere leverer. Vi er kjempefornøyde med resultatet, avslutter Liv.

Heldigvis er det allerede veldig mange borettslag, håndverkere og forsikringsselskap som kjenner til tjenestene våre. Men har du nå lest denne artikkelen og trenger hjelp til reparasjon av membran, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende prat.   

Da jeg kom hjem kunne jeg ikke se at det noen gang hadde vært en skade der.

ferdig reparert vegg
Det er ikke lett å se at det har vært et stort hull i veggen her.

Vi sier som Liv: «Det er ikke nødvendig å trekke ut alle tennene, bare fordi det er hull i en av dem».

Akkurat det samme gjelder for membranskader på badet!