Hjem/Artikler/Bærekraft – Hvorfor er det viktig?

Bærekraft – Hvorfor er det viktig?

bærekraft resurser

Visste du at det går 1.712 kg med materialer til å renovere et gjennomsnittlig bad på 5 kvadratmeter, men at en punktreparasjon bare krever 52 kg?

For å gjøre det lettere for deg å beregne miljøavtrykk på reparasjoner, har vi begynt å utvikle en bærekraftskalkulator. Denne blir snart tilgjengelig sånn at du kan sjekke selv, men i mellomtiden vil vi gjerne dele noen av funnene vi har gjort.

Det er dessverre fortsatt veldig vanlig at en membranskade fører til renovering av hele badet, selv om det ikke egentlig er nødvendig. Derfor er tallene over basert på renovering av et bad på 5 kvadratmeter, sammenlignet med en punktreparasjon av skadet membran eller sluk.

I tillegg til disse tallene må vi også legge til rivning og deponering av materialer fra det gamle badet, pluss transportavtrykket på alt som skal flyttes inn eller ut. Selv om ikke kalkulatoren vår er helt ferdig utviklet enda, kan vi allerede nå se at miljøbesparelsen ved reparasjon fremfor renovasjon er enorm.

Så hvorfor er egentlig dette regnestykket så viktig?

Bakgrunn for bærekraft

Begrepet ‘bærekraft’ ble introdusert av Brundtland kommisjonen i 1987, gjennom FN-rapporten «Vår felles fremtid»

Ut fra denne rapporten oppsummerte FN at bærekraftig utvikling er: «En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov

Vi må rett og slett lage en verden hvor mennesker har like muligheter til å skape et trygt og verdig liv, uten å bruke opp ressursene vi har til rådighet. Den beste metoden for å redusere ressursbruken er ifølge forskere ved OsloMet, å forlenge produktlevetiden. Det vil si at man reparerer fremfor å skifte ut, når noe er skadet.

Reparasjon er veien

I sammenligningen vår utgjør differansen mellom renovering og reparasjon 1.660 kg pr. 5m2 baderom. Ettersom M-TETT allerede nå utfører tusenvis av punktreparasjoner i året, bidrar vi til en vesentlig reduksjon i ressursbruken knyttet til våtrom.

Vi bruker en egenutviklet metode for membranreparasjon, som gjør at vi kan reparere skaden på så lite som en dag. Dette gir kort nedetid på våtrommet og gir derfor lav ekstra-belastning på dem som skal bruke rommet i det daglige

Metoden vår er grundig testet i samarbeid med Sintef Byggforsk, og ble vurdert til å være en effektiv løsning av høy kvalitet.

M-TETT hjelper forsikringsselskap, borettslag, bedrifter, privatpersoner og det offentlige med bærekraftig reparasjon av membranskader, i Hele Norge. Trenger du en rask, rimelig og bærekraftig løsning på membranproblemet, så spør oss om råd.

Vi hjelper deg gjerne.

Les også artikkelen: Hvordan pusse opp miljøvennlig