Hjem/Artikler/Hvordan pusse opp miljøvennlig?

Hvordan pusse opp miljøvennlig?

klode i lyspære - miljøvennlig oppussing

Oppussing er nødvendig for å ivareta og vedlikeholde boligen. Men hvordan kan man gjøre dette mer miljøvennlig?

Oppussing er et ganske vidt begrep som strekker seg fra å male en vegg, til å rive alt og bygge opp igjen. Ved å være litt bevisst rundt hva man egentlig trenger å gjøre og valgene man tar, kan man spare miljøet for ganske store belastninger.

Gå for kvalitet og tidløshet

Det beste valget du kan gjøre er å gå for kvalitetsprodukter og velge en tidløs utforming, fremfor å følge de siste motene. Dette vil bidra til at du ikke trenger å pusse opp like ofte, og det er det aller mest bærekraftige.

I tillegg kan du velge maling, gulv og tapet som er merket med svanemerket. Disse produktene inneholder ikke kjemikalier som er miljø- og helsefarlige.

Det er våtrommene som er de vanskeligste å pusse opp uten relativt stor belastning på miljøet. Men det finnes heldigvis gode løsninger også her.

Hvorfor pusse opp bad?

Det er ofte en lekkasje eller et fuktproblem som setter i gang prosessen med å pusse opp. Må du først skifte membran kan du likegodt bytte alt, ikke sant?

Ikke nødvendigvis.

Her hos M-TETT har vi spesialisert oss på lokal reparasjon av membran. Det vil si at vi fikser lekkasjer rundt sluk, ved innebygde sisterner, rundt rør og alle andre steder hvor det kreves en tett membran.

Derfor kan vi i de fleste tilfeller reparere, og sette skadestedet tilbake i fullgod stand. Vi må naturlig nok fjerne et par fliser for å komme til, men når disse kan gjenbrukes, eller dersom det finnes erstatningsflis, skal du nærmest ikke kunne se at vi har vært der i det hele tatt.

For miljøet betyr dette at inngrepet blir minimalt og at badet tettes på den absolutt mest bærekraftige måten som finnes.

Dersom det bare er det visuelle du ønsker å endre på kan du for eksempel:

  • Montere nye bademøbler – husk at det må være spikerslag bak veggen.
  • Bytte toalettsete.
  • Male vegger og tak med våtromsmaling.
  • Skifte ut knagger og andre enklere bruks- og pyntegjenstander.

Alt dette bidrar til å gi badet et helt annet utrykk, med en helt minimal påvirkning på miljøet.

Det er når du begynner å rive fliser, membran og støpemasse at den store belastningen begynner. Alt dette må transporteres, deponeres og erstattes med nye produkter.

Skal du tenke på miljøet, vil alltid reparasjon være det beste alternativet. Når du tar vare på det du har hjemme, bidrar du også til å ta vare på det vi alle har i felleskap.

Spør oss gjerne om råd dersom du trenger hjelp til reparasjon av membranskader.

M-TETT kan reparere i mange tilfeller, dersom eksisterende membran er av god kvalitet.