Hjem/Artikler/Vann under flisene på badet

Vann under flisene på badet

fuktige fliser

Vann under flisene på badet er ikke unormalt, fordi fugen mellom flisene ikke er vanntett.

Dusjer du for eksempel rett på flisene vil det gjerne trekke noe fukt gjennom fugen, som blir liggende under flisene.

Dette er normalt ikke noe stort problem dersom man har en god membran, og gulvvarme som sørger for å tørke opp. Dersom fukten ikke rekker å tørke opp mellom hver gang det dusjes, kan du oppleve at det oppstår noe kalkutslag og noen ganger mugg- og soppvekst. Dette kan vaskes bort med egnede midler. Manglende ventilasjon kan være en årsak til at dette skjer eller at man ikke skyller dusjen med rent vann etter bruk.

Det store problemet kommer først når vannet også trenger inn under membranen.

Vann under membran

Trenger vannet inn under membranen kan det føre til større fuktrelaterte skader som sopp og råte i konstruksjonen. Selv en liten skade i membranen kan være nok til å gi problemer. De mest utsatte områdene er rundt sluken, ved rør i vegg, ved terskel og ved innebygde sisterner.

Denne typen skader i membran kan vi normalt reparere raskt og rimelig dersom membranen ellers er god nok. Trenger du hjelp til vurdering eller reparasjon har av membran, så ta gjerne kontakt med oss her i M-TETT for en uforpliktende prat.

Lurer du på hva membran egentlig er for noe, så les videre.

Membran – enkelt og greit.

Membran er enkelt forklart en vanntett hinne som legges bak/under flisene i våtrom, slik at fukt hindres fra å trenge inn i vegger og gulv. Det finnes to typer membran: smøremembran og banemembran.

Begge disse membranløsningene godkjente, men noen håndverkere foretrekker det ene fremfor det andre. En banemembran kommer ferdig på rull og monteres med lim, og en spesiell form for sveising i hjørner og skjøter. Smøremembranen skal derimot smøres på alle flater som skal tettes, og det bakes inn egne mansjetter rundt rørgjennomføringer, i hjørner og rundt sluk.

Det viktigste er at membranen som legges er godkjent og at arbeidet utføres av fagfolk. Dette gjør at du både kan følge deg trygg på at badet er tett, men også at reparasjonsmulighetene er bedre når en skade først oppstår.

En god løsning

Skulle en det oppstå en vannlekkasje i membranen kan du enten rive alt og totalrenovere hele våtrommet, eller du kan få utført en faglig punktreparasjon av skaden der den har oppstått.

Dette er en rimeligere, raskere og langt mer bærekraftig alternativ til renovering av gulv og vegger. M-TETT er spesialisten på punktreparasjoner av membran, og vi hjelper deg gjerne med utbedringer i ditt våtrom.