Hjem/Artikler/Tette hull i fliser

Tette hull i fliser

Beige flis med rundt hull

Når du skal tette hull i fliser er det viktig å huske at hullet kan ha rammet mer enn bare selve flisen.

Hull i fiser kan skyldes mage forskjellige ting. Kanskje har det hengt noe på veggen, eller noe kan ha vært skrudd fast i gulvet. Dersom det har vært boret i flisen er det en risiko for at membranen bak flisen er punktert.

Dersom dette er tilfellet må det utbedres for å sikre at våtrommet er tett. Mer om dette lenger nede, men først skal vi se på hva du kan gjøre dersom hullet er overfladisk og ikke rammer membranen.

Tette hull i fliser

Når du skal tette grunne hull i fliser må du først og fremst sørge for at du har et fugemateriale som er egnet for våtrom. Dette vil bidra til å hindre potensiell mugg- og soppvekst. Det er viktig å påføre fuge- eller silikonmasse jevnt og grundig, slik at du får en jevn overflate. Spør gjerne din forhandler om å få låne fargeprøver, slik at du kan velge et produkt som matcher flisen godt.

Det finnes også voks som kan smeltes inn i flisen og man kan blande riktig farge

Temperatur og luftfuktighet i våtrommet kan også påvirke herdingsprosessen for flisemassen. For å unngå for tidlig tørking eller langsom herding, bør du følge produsentens anbefalte temperatur- og herdetider nøye.

Hull i membranen

Dersom hullet i flisen har punktert membranen må dette utbedres. Det er vanlig å tenke at det holder å tette hullet med silikon, men dette anbefaler vi ikke – hvis dette er i en sone med høy vannbelastning. Selv om silikonen i seg selv er vanntett, kan det være vanskelig å få det helt tett rundt hele kanten av hullet, og silikonen kan også potensielt løsne fra andre materialer over tid.

Det er imidlertid ikke nødvendig å rive hele badet på grunn av noen få hull. M-TETT har utviklet en metode hvor vi fjerner flisen med hull, reparerer membranen med en spesialutviklet løsning, og monterer ny flis. Har du erstatningsfliser, kan vi bruke disse.

Andre alternativer

For å unngå hull i flisene kan du montere knagger og likende med et monteringslim. Denne typen lim holder godt og hindrer sig under herdetiden. Husk å vask begge flatene med et fettløsende middel, for å sikre god heft

Har du allerede hull eller skader som må utbedres er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne med en fagmessig reparasjon av membranen.