Hjem/Artikler/Oppgrader badet på budsjett

Oppgrader badet på budsjett

Oppgradere badet på budsjett

Totalrenovering av bad er kostbart, men er det mulig å gjøre en god oppgradering av badet på budsjett?

I mange tilfeller ønsker man å oppgradere badet fordi det ser slitt ut, eller har små skader og feil som krever utbedring. Det trengs ikke nødvendigvis en totalrenovering for å rette opp i dette, og mye kan repareres på en enkel og grei måte.

Ved å skifte innredning, løst interiør, dører, servant og toalett, kan man endre hele karakteren på badet. Selv om man skal spare penger er det viktig at ting gjøres skikkelig, slik at man ikke ender opp med store kostnader for feil og skader i ettertid. 

Derfor bør du tenke gjennom hva du skal gjøre selv, og hva andre bør ta seg av.

Fikse selv eller be om hjelp?

Noen ting bør du overlate til fagfolk, men det finnes også flere ting du kan gjøre selv. La oss først se på noen effektive grep du kan gjøre for å oppgradere badet på egenhånd.

Noen ting du kan gjøre selv:

  • Bytte speil
  • Skifte dør(er)
  • Gipse og male tak
  • Enklere flislegging
  • Male vegger som ikke er flislagt
  • Male fliser (ja det er mulig med riktig maling)
  • Bytte baderomsmøbler, dusjhode og dusjvegger
  • Bytte ut håndklær, baderomsmatter og løst interiør

Begynn først med en liten selvransakelse og vurder hva du kan gjøre selv. Er du litt fingernem tar du det meste på denne listen selv, men dersom du vet at dette ikke ligger for deg, så er det bedre å spørre noen om hjelp. Det ligger mye penger og frustrasjon i å gjøre ting man egentlig ikke har anlegg for å gjøre.

Men badet handler ikke bare om utseende. De viktigste tingene er de du ikke kan se, og som sørger for at badet er tørt og sikkert. Alle tingene på listen under, krever fagkompetanse.

Kontakt fagfolk:

Så godt som nytt – til en fornuftig kostnad

Det har blitt vanlig å si at: «dersom membran er punktert, må alt legges på nytt». Dette er en sannhet med modifikasjoner. Sannheten er at vi i mange tilfeller kan reparere membranskadene med svært små inngrep.

M-TETT var en medvirkende bedrift da Sintef Byggforsk testet partiell utbedring med påstrykningsmembran på våtromsgulv. Reparasjonsløsningene ble grundig testet og resultatet var at reparasjon av membran gir en helt vanntett og fullgod membranløsning.

Det betyr at dersom du har et bad med lekkasje eller med små skader og som ikke er gått ut på dato, kan vi med stor sannsynlighet få til en lokal utbedring uten å måtte rive hele badet. Vi sjekker og reparerer eventuelle membranskader, slik at badet blir helt tett. Deretter tar du deg av tingene i «gjøre selv»- listen, og badet blir godt som nytt.

Mistenker du membranskader på badet så spør oss gjerne om råd. Vi hjelper deg med glede.