Hjem/Artikler/Når sluket nesten blir et pengesluk

Når sluket nesten blir et pengesluk

Hull i sluk markert med blå ring

Sluket er et utsatt sted hvor det fort kan oppstå problemer, selv når alt egentlig skal være i orden. Det fikk Tommy Starkey erfare.

Tommy er vedlikeholdskoordinator i Nittedal Kommune, og har derfor masse erfaring med kostnader knyttet til vedlikehold av kommunale bygninger. Denne gangen hadde det oppstått et problem i en av kommunens boliger.

– Vi hadde et sluk som lakk ned til en nabo som bor under. Problemet var at disse slukene har klemring som ikke er skrudd fast, men bare presset ned i et spor. Disse kan visstnok løsne litt med tiden, slik at vannet finner veien mellom klemring og membran, når det er mye vann i sluket, forklarer Tommy.

Ifølge Fagrådet for våtrom oppstår så mye som 80% av alle lekkasjer i våtrom, i overgangen mellom sluk og membran. Når fukt trenger inn her, kan det over tid oppstå store konstruksjonsskader og lekkasjer inn i tilsluttede rom.

Kunne blitt dyrt

Når en lekkasje er oppdaget kan M-TETT i de fleste tilfeller reparere skaden på en kjapp, rimelig og miljøvennlig måte. Dette er det ikke alle som vet, så mange forventer det verste.

– Jeg så for meg at hele badet måtte rehabiliteres, til en kostnad på mange hundre tusen kroner, forteller Tommy.

Tommy oppdaget M-TETT ved en tilfeldighet, men er veldig glad for at han gjorde det.

– Dette er proffe folk og vi er veldig fornøyde med arbeidet de utførte.

Fra M-TETT var det Harold Janz som dukket opp for å vurdere og reparere skaden. Det ble påvist hull i membranen og Harold valgte derfor en løsning med å forlenge membranen og bytte pakning og klemring. Deretter utførte han en vanntest av sluken og membranen, for å sikre at alt var i orden.

Harold Janz, våtromsteknikeren som bisto Tommy og Nittedal Kommune.

Bistår offentlige og private

Det finnes mange våtrom i Norge, og det oppstår ofte skader som kan skape store problemer. Derfor er M-TETT spesialisert på effektive reparasjoner av

membran, som bidrar til reduserte kostnader og lavere miljøbelastning enn renovering.

– Av og til må badene rehabiliteres, men takket være M-TETT er denne jobben nå utsatt noen år, slik at den kan planlegges i god tid i forveien, avslutter en fornøyd Tommy.

Spør oss om hjelp

Vi hjelper daglig privatpersoner, borettslag, forsikringsselskap og det offentlige med å reparere membranskader og sikre våtrom mot lekkasjer, i hele Norge.

Har du mistanke om at det har oppstått en lekkasje er du hjertelig velkommen til å kontakte oss for råd. Vi hjelper deg gjerne.