Hjem/Artikler/Membran i våtrom

Membran i våtrom

membran-vatrom

Dersom membranen ikke er tett, må du gjøre tiltak for å unngå konstruksjonsskader i bygningen. Da har du to valg, renovering eller reparering.

Tett membran i våtrom hindrer sopp og fuktskader. Vi reparerer skader på membranen

Hvordan defineres et våtrom?

Et våtrom er ifølge våtromsnormen et rom med vanntilførsel og sluk. Det betyr at dersom du for eksempel har vaskemaskinen i et rom uten sluk, vil dette ikke regnes som et våtrom.

Samtidig betyr det også at dersom du eksempelvis gjør om et gammelt bad til en bod uten å fjerne sluken, vil boden regnes som et våtrom. Selv om myndighetene ikke har fremsatt krav om vanntetting av våtrom er forsikringsselskapene tydelige på hvilke typer skader de vil erstatte. Du bør derfor aldri gjøre endringer som er i strid med våtromsnormen.

Membran som lekker

Så hva gjør du når membranen i et våtrom ikke er tett?

Dersom membranen ikke er tett, må du gjøre tiltak for å unngå sopputvikling og konstruksjonsskader i bygningen. Da har du to valg, renovering eller reparering.

Dersom du planlegger total renovering av våtrommet, er lekkasjen kanskje dråpen som får deg til å sette i gang. Du får gulvet pigget opp, fikser røropplegg, fornyer elektrisk anlegg og skaffer deg kort og godt et nytt rom.

Har du derimot ikke satt av noen hundretusen til å renovere våtrommet, må du likevel ta tak i problemet. M-TETT har gjennom flere år som spesialister i bransjen utviklet en metodikk for partiell utbedring av membranskader.

Det betyr at vi kan ta oss inn til problemområde og reparere skaden, uten å rive hele rommet. Dette er vesentlig rimeligere enn å renovere alt, og løser problemet på en effektiv og trygg måte.

Eksempler på utbedringer vi utfører:

  • Utskiftning av innebygd sisterne.
  • Utbedre skade rundt eller ved sluk.
  • Stanse lekkasje på rør i vegg.
  • Utskiftning av skadet flis.

Kan jeg legge membran selv?

Det korte svaret er ja. Du har faktisk lov til å legge membranen selv i de fleste tilfeller. Det du må huske på er at dersom du ikke kan fremlegge dokumentasjon på at arbeidet er fagmessig utført, vil du få avkortet eller miste hele erstatningsbeløpet fra forsikringsselskapet ved skade.

Enda viktigere er egen sikkerhet og helse. Det skal lite til for å gjøre en feil som fører til en lekkasje i membranen. Dette kan være vanskelig å oppdage og du risikerer oppblomstring av muggsopp under fliser eller inne i vegger. Sporene fra disse kan produsere mykotoksiner (soppgifter) som gir helsemessige problemer som astma, allergi, eksem og liknende.

Derfor anbefaler vi alltid å bruke kvalifiserte fagfolk til jobben, slik at våtrommet er tett, og du er trygg.

Tett og tørt med M-TETT

M-TETT er godkjent våtroms bedrift – alle våre teknikere innehar fagbrev og oppdatert våtroms sertifikat. Våre våtroms teknikere vil med skånsomme og effektive metoder reparere de fleste typer membranskader.

Be oss om en uforpliktende befaring dersom du trenger hjelp med membran i våtrom.