Hjem/Artikler/Membran på bad

Membran på bad

membran-bad

Membran på bad hindrer fuktskader og motvirker sopputvikling. Men hva gjør du når membranen lekker?

Membran på bad hindrer fuktskader og motvirker sopputvikling.

Men hva gjør du når membranen lekker?

Forsikringsselskapet If har sammen med Aniticimex utført en undersøkelse som omfattet mer enn 5200 bad over hele landet. De fant ut at seks av ti baderom som er fem år eller nyere, har behov for feilretting på grunn av for dårlig utført arbeid.

Det som gjør denne typen bygningsskader litt ekstra skumle er at lekkasjen i mange tilfeller får holde på en stund før den oppdages. Fuktige materialer som holder romtemperatur, gir perfekte forhold for muggsopp og råtesopp.

Sporer fra muggsopp kan gi negative helsemessige konsekvenser, og råtesoppene bryter ned organiske materialer. Derfor er det viktig å sørge for et tett bad.

Reparasjon av membran

Har du fått en membranskade rundt sluk, under en knekt flis eller andre steder på badet, så kan dette fikses. Dersom badet ikke er klart for utskiftning, men likevel har fått en lekkasje, er det kjedelig å måtte rive alt for å legge ny membran.

Vi har spesialisert oss på å utbedre membranskader lokalt. Ved å fjerne en flis eller to, kommer vi gjerne frem til problemet og kan fikse det berørte området. Dersom flisene er hele kan vi legge disse på plass igjen, og badet ser ut slik det gjorde før reparasjonen. Er flisene sprukket har vi løsninger for dette også.

Reparasjon av membran, fremfor renovering av badet sparer deg for høye kostnader og er mye bedre for miljøet.

Eksempler på typiske oppdrag for oss er:

  • Utbedre skade rundt eller ved sluk.
  • Utskiftning av innebygd sisterne.
  • Stanse lekkasje på rør i vegg.
  • Utskiftning av skadet flis
  • Utbedring av membran ved terskel

Bruk fagfolk

I mange tilfeller er det dessverre sånn at skaden har skjedd fordi den som gjorde membranjobben i utgangspunktet, ikke har gjort jobben riktig. Når du bruker en Våtromstekniker fra oss, får du en kyndig fagperson som skånsomt tar seg frem til problemområdet og fikser det.

M-TETT har godkjenning fra fagrådet for våtrom – vi er godkjent våtroms bedrift. Det vil si at vi kun bruker godkjente våtroms produkter og våre teknikere, samt ledelse, har oppdaterte sertifikater. På den måten bidrar vi til å redusere helse- og bygningsskader ved å sørge for at norske bad holder tett, og at arbeidet er fagmessig utført.

Spør oss om råd dersom du har en lekkasje på badet.

Ulike typer membran

Vi snakker mye om membran, men hva er egentlig det?

En membran er kort fortalt en vanntett elastisk hinne av plastmateriale som hindrer gjennomslag av fukt i gulv og vegger. Membraner kommer i ulike former:

Smøremembran

Smøremembran er sannsynligvis den mest brukte typen membran i Norge. Når denne påføres riktig er dette en god løsning som holder i mange år, men slurv med arbeidene under påføringen vil føre til at badet ikke holder tett.

Fordelen med smøremembran er at den er enkel å legge, men det tar også litt tid fordi den må smøres i flere lag som skal tørke. Denne brukes i kombinasjon med godkjente overgangsremser og mansjetter

Sveisemembran / Banemembran

Sveisemembran, eller banemembran er en veldig solid membrantype. Den er tett, men diffusjonsåpen, har god bruddforlengelse og dokumentert lang levetid. Skal du for eksempel bytte ut en flis, er det høyere sannsynlighet for å unngå brudd i membranen når sveisemembran er brukt.

Membranen sveises med varmluft og sikrer et vanntett resultat. Den egner seg spesielt godt til bruk på konstruksjoner med mye bevegelse.

Membranen legges enten under påstøp eller over påstøp og er klar til videre prosess samme dag

M-TETT tetter badet

Har du, eller frykter du at du har lekkasje på badet, bør du ta kontakt med oss. Vi kan foreta befaring og kommer med konkrete forslag til utbedring.

M-TETT er spesialisten på reparasjon av membran til bad.