Hjem/Artikler/Hvordan pusse opp badet med fokus på miljø og økonomi

Hvordan pusse opp badet med fokus på miljø og økonomi

Nyoppusset baderom med lyse farger

Hvordan kan du pusse opp badet mest mulig miljøvennlig, samtidig som det ikke koster skjorta? Vi gir deg noen gode tips.

Det er ikke noen tvil om at vi nordmenn liker å pusse opp. Dessverre har totalrenoveringer ganske store miljøavtrykk, i tillegg til å være kostbare. Heldigvis finnes det gode alternativer som kan forfriske og forbedre badet, på en langt mindre belastende måte.

Stil som varer

Det første steget for et vellykket prosjekt, er å legge en plan. Da kan du sammenligne løsninger, priser og kvaliteter og velge noe fornuftig. Samtidig blir sannsynligheten større for at du trives godt med badet, og dermed ikke trenger å pusse opp igjen på en god stund. Dette er det beste for både miljø og lommebok.

Tipset her er å ikke velge stil etter det som er trendy eller i motebildet akkurat nå. Dette vil være «ut» igjen om ikke lenge, og badet vil føles umoderne. Velg heller tidløse produkter basert på egen stil og hva som kler rommet.

Materialvalg

Når det gjelder materialer og produkter, finnes det i dag en rekke leverandører som stiller strenge krav til miljøvennlige alternativer av høy kvalitet.

Et essensielt aspekt er å velge materialer som er holdbare og som kan repareres. Det kan for eksempel være benkeplater i heltre, betong, sten, eller kompositt. Dette er materialer som kan slipes eller repareres.

Et tips kan være å bytte benkeplate og fronter på din eksisterende innredning, slik at du får en «ny» innredning, ved bare å skifte ut noen få enkeltelementer.

Et tett og sikkert bad

Det beste du kan gjøre på badet er å ikke fjerne flisene. Utskifting av fliser krever bruk av mange produkter som lim, fug, membran, primere og likende. I tillegg til at det skaper store mengder avfall som må deponeres.

Her hos M-TETT har vi spesialisert oss på partiell utbedring av membran. Det vil si at vi kan punktreparere membranskader, slik at man ikke behøver å rive hele gulvet eller veggen for å fikse skader.

Med vår spesialutviklede løsning kan vi sørge for at du får ett tett og sikkert bad uten totalrenovering.

Spør oss gjerne om råd til reparasjon av membran.

Enkle men effektive grep

Hvordan friske opp badet etter en eventuell reparasjon som et alternativ til total rehabilitering – godt for lommeboka, bra for miljø:

  • Velg tidløse farger og løsninger
  • Bytt fronter og benkeplater på baderomsmøbler
  • Bruk handklær, tepper og lys til å endre farger og sette preg på rommet.
  • Vurder om du skal male flisene, microsement eller flis-på-flis
  • Monter armaturer med høyere trykk og vannsparing.

Det mest effektive tipset vi kan gi er å la flisene bli liggende der de er, og heller la oss utføre partiell utbedring av membranen, dersom det er nødvendig.

På den måten får du et tett og sikkert bad, med minimal belasting på miljø og lommebok.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål.